Capítol nové de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari favorit. Avui, et porto per primer cop a aquest humil podcast a un dels més grans autors de la literatura en general i de la ciència ficció en particular. Autor d’obres tan brillants com «Cròniques marciales» o «Fahrenheit 451», et presento al gran Ray Bradbury.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Hacia el futuro. RAY BRADBURY - ABISMOfm

Índice de contenidos

RAY BRADBURY

Per a qui pugui no conèixer-ho diré que Ray Bradbury va ser un escriptor nord-americà, un tità de la literatura de misteri, així com del gènere fantàstic, de terror i ciència ficció.

Nascut el 1920, Bradbury va morir amb gairebé 92 anys al juny de 2012.

Com que, per raons econòmiques no va poder assistir a la universitat, es va proposar formar-se de manera autodidacta passant la major part del seu temps a la biblioteca pública llegint llibres. Aquí va començar a escriure els seus primers contes.

D’entre la seva prolífica obra caldria destacar la conegudíssima antologia de relats «Cròniques marcianes» i la novel·la distòpica «Fahrenheit 451»

Es considerava un narrador de contes amb propòsits morals. Les seves obres sovint produeixen al lector una angoixa metafísica i desconcertant.

Un halo poètic i un cert romanticisme són altres trets persistents a l’obra de Ray Bradbury, si bé els seus temes estan inspirats en la vida diària de les persones.

Encara que se’l coneix com a escriptor de ciència ficció, ell mateix va declarar que no era escriptor de ciència ficció sinó de fantasia i que la seva única novel·la de ciència ficció és «Fahrenheit 451». 

La guineu i el bosc


El relat que avui et porto es titula «La guineu i el bosc». Aquest fantàstic relat situa la trama a Mèxic l’any 1939. Encara que, curiosament, no hi ha cap personatge mexicà.

Tots els personatges que participen activament al relat són nord-americans: la parella protagonista, el policia del futur i la companyia cinematogràfica que apareix al poble.

De l’atmosfera mexicana plantejada per Bradbury podem rescatar l’aire festiu que envolta el poble durant tota l’estada de la parella, els focs artificials i un toro fet de canyes de bambú i pólvora negra. Poca cosa més.

El relat és un relat vertiginós d’acció; gairebé cinematogràfica, ja que no talla el ritme de la història aturant-se en llargues descripcions. Se centra en tot moment en allò que els passa als protagonistes contagiant-nos la seva incertesa en tot moment.

Si vols escoltar aquest relat en castellà cerca el podcast Audiolibros y Relatos. Allà el trobaràs titulat com a «Hacia el futuro». A més d’quest trobaràs més de 130 capítols més amb infinitat d’autors per a tots el gustos.

Llarga vida al podcasting i llarga vida a la audioliteratura… ara també, en català

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva
Susana Porras

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta