Capítol dos de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari de capçalera. Avui et porto a un nou autor que fa de la ironia i l’humor negre una elegant arma literaria. Es tracta de l’escriptor, articulista, traductor i crític de televisió Sergi Pàmies.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
T'hauria de caure la cara de vergonya. SERGI PÀMIES - ABISMOfm

Índice de contenidos

SERGI PÀMIES

Hola. Sóc en Xavi Villanueva i et dono la benvinguda al segon capítol d’aquesta primera temporada de «Audiollibres i Relats».

Passades les vacances d’estiu, pels que les hem pogut tenir, s’inicia la temporada regular d’aquest podcast. 

Aprofito per anunciar-te que la periodicitat del qual serà quincenal, tindràs un nou relat cada dos dijous. 

Sergi Pàmies: (París, 26 de gener de 1960) és un narrador, articulista de La Vanguardia, traductor i crític de televisió català. És fill de la també escriptora Teresa Pàmies i del polític Gregorio López Raimundo. 

Fins que va fer onze anys, Pàmies va créixer a Gennevilliers, una zona amb forta població immigrant a la zona metropolitana de París.

Aleshores, el retorn dels seus pares a Barcelona va fer que aprengués el català, que esdevindria la seva llengua literària. 

Entre el 1979 i el 1989 va treballar com a comptable, feina que va deixar per dedicar-se a l’escriptura tres anys després de la publicació del seu primer llibre, T’hauria de caure la cara de vergonya (1986), publicat amb Quaderns Crema. Del qual està extret el conte que avui et porto.

T’hauria de caure la cara de vergonya


Aquest fantàstic conte, dona títol també a la antologia del que està extret.

En els contes, i fins i tot en les novel·les de Sergi Pàmies, el més important sempre és la primera frase. Després, tot es precipita per una cascada imprevisible i d’una lògica implacable i evident. 

Els protagonistes dels relats de Sergi Pàmies són éssers solitaris, insatisfets, més aviat grisos, sense història, sense èpica, sense passat ni futur, atrapats en un present angoixant del que intenten escapar.

Es mouen enmig d’una jungla contemporània que veu aparèixer escletxes fantàstiques…

Com el protagonista del conte que avui ens ocupa, que després d’anunciar a tothom que ha pres la decisió de deixar l’alcohol, lluita no només contra els efectes negatius de l’abstinencia forçada, si no també contra els seus dimonis interns i la seva força de voluntat.

Amb un final, que estic convençut, no et deixarà indiferent.

Si vols llegir aquesta fantàstica antologia de contes clica sobre l’enllaç o sobre la foto de portada. T’hauria de caure la cara de vergonya.

Llarga vida al podcasting i llarga vida a la audioliteratura… ara, ¡en català!

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat, de Quim Monzó, aquí et deixo l’enllaç a «El meu germà». Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Peacefully – E’s Jammy Jams
Elder Dilemma – Freedom Trail Studio
The black cat – Aaron Kenny

Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta