Quart capítol de la tercera temporada, vint-i-quatre en el total d’Audiollibres i Relats en el que et porto a un dels autors nascuts a Catalunya més respectats de tots els temps, el contista català per antonomàsia.. ni més ni menys que el gran Pere Calders.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de les noves publicacions, o saber molt més sobre el podcasting, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Àtoms per a la pau: PERE CALDERS - ABISMOfm

Índice de contenidos

PERE CALDERS

Pere Calders i Rossinyol (Barcelona, 29 de setembre de 1912 – 21 de juliol de 1994) és un dels escriptors catalans més populars del segle XX, també va destacar com a contista i dibuixant.

Era fill de l’escriptor i traductor Vicenç Calders i Arús. 

Calders va viure tota la seva infantesa a Sant Cugat del Vallès. Al 1920 va anar a viure a la ciutat de Barcelona. Allà va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts. 

Més tard va treballar com a dibuixant i col·laborador a «El Diario Mercantil», a la revista «L’esquella de la Torratxa», i al diari «l’Avui» (on va publicar el seu primer conte).

L’any 1936 va publicar un recull de relats breus «El primer arlequí» i la novel·la «La glòria del doctor Larén». 

Poc després de començar la Guerra Civil Espanyola, va prendre una postura de compromís i va començar a col·laborar amb publicacions d’àmbit polític. 

En aquesta època va escriure els contes de «L’any de la meva gràcia»

El 1937 s’allista voluntari a l’exèrcit de la República. Destinat a Terol va exercir de cartògraf. Va ser capturat i ingressat al camp de concentració de Prats de Molló. 

Va escapar i va exiliar-se primer a França i més tard a Mèxic on va viure durant 23 anys. Va rebre ajuda econòmica de Josep Carner i va treballar a diverses publicacions i editorials.

Després del seu exili torna a Barcelona on va col·laborar a «Canigó», «Serra d’Or», «El Temps» i al «Avui».

El 1984 es comencen a publicar les seves «Obres completes», dins de la col·lecció «Clàssics catalans del segle XX»

Al 1986 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

De Calders convé destacar el seu estil literari «realisme màgic», doncs a partir d’un llenguatge senzill crea situacions inversemblants. 

Àtoms per a la Pau


El senyor Codina-Fortiac, amo de la fàbrica de sopes de sobre “Gallipols” intenta convèncer a l´ Enric per treballar-hi a la fàbrica, a la part de química. 

L’Enric rep l’encarrec de millorar la formula de la sopa per fer-la més adictiva i ampliar així els guanys de la empresa.

Fins al pròxim programa… llarga vida al podcàsting i llarga vida a l’audioliteratura!! Ara també en català.

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta