Tercer capítol de la tercera temporada, vint-i-tres en el total del podcast en el que et porto per primera vegada a aquest podcast a un dels màxims exponents de la literatura mallorquina, i per tant de la literatura catalana recent. Et presento al gran Baltasar Porcel.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de les noves publicacions, o saber molt més sobre el podcasting, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Amor etern. BALTASAR PORCEL - ABISMOfm

Índice de contenidos

BALTASAR PORCEL

Baltasar Porcel i Pujol va nèixer a Andratx el 14 de març de 1937 i va morir a Barcelona l’1 de juliol de 2009. 

Va ser autor d’una vasta obra de gèneres molt diversos, entre els quals van destacar especialment la narrativa i els articles periodístics. 

Porcel es va iniciar en l’escriptura als anys seixanta i setanta amb «Solnegre», «La lluna i el Cala Llamp», «Els argonautes» i un llarg etc. 

La recreació mítica i aventurera d’un món marcat pel fatalisme, per una naturalesa omnipresent i cohesionat per uns llaços familiars sempre determinants, s’inspirava en la Mallorca dels anys de la postguerra i configura la part més original de l’obra de l’autor.

A partir dels vuitanta la seva narrativa va esdevenir més polifacètica i ambiciosa. A l’escriptor li van interessar temes més cosmopolites i va ampliar la temàtica. 

La realitat sociopolítica catalana i espanyola i els esdeveniments més rellevants de l’actualitat internacional, que en força casos Porcel va conèixer de primera mà a causa de nombrosos viatges arreu del món.

Es pot afirmar que el conjunt de relats contemporanis de Porcel des de final dels vuitanta (amb «El divorci de Berta Barca» i, especialment, des de «Lola i els peixos morts») va formar una unitat dins la producció de l’autor comparable, en quantitat, a les narracions del mite d’Andratx. 

Amor etern


Està molt bé això d’enamorar-se i estimar a una persona amb bogeria, però de què et serveix estimar a una persona quan aquesta no ho fa?

L’amor es un dels sentiments més forts que pot existir, és una màgia entre dues persones, és una connexió molt forta i que si es sent de veres, dificilment es pot trencar.

Fins al pròxim programa… llarga vida al podcàsting i llarga vida a l’audioliteratura!! Ara també en català.

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.
Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta