Sortir amb la dona. MIQUEL ÁNGEL RIERA - ABISMOfm

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
T1-E03

Sortir amb la dona. MIQUEL ÀNGEL RIERA

Capítol tres de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari de capçalera. Avui et porto a un nou autor que va fer molt per la divulgació de la nostra llengua en la seva variant mallorquina, el gran Miquel Àngel Riera.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

MIQUEL ÀNGEL RIERA

L’autor que avui et porto ve condicionat per un mail de una oient del podcast germà «Audiolibros y Relatos» que em deia que li encantaria escoltar relats també en català… de fet va ser una de les impulsores del naixement d’aquest podcast: Maria del Mar Riera.

Després de dir-me quant li agradaven els relats que produeixo em va dir que li encantaria enviar-me per correu un llibre de relats del seu pare. Així ho va fer, de la qual cosa li estic super agraït i quina va ser la meva sorpresa quan vaig descobrir que era un autor bastant més que reconegut.

Ni més ni menys que Miquel Àngel Riera que va néixer a Manacor, Mallorca el 1930 i ens deixà a l’any 1996. 

Estudià Dret a la Universitat de Barcelona, on es llicencià el 1956. Fou guardonat al 1987 amb el Premi Nacional de Literatura Catalana, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1989 i amb el Premi Ramon Llull de 2008. 

A banda de la seva activitat literària, Miquel Àngel Riera va ser un dels més importants impulsors de les activitats culturals a Mallorca durant els anys seixanta i setanta i va traduir a català l’obra poètica de Rafael Alberti

El 1987 Riera va ser proposat per la delegació catalana del PEN Club per a premi Nobel de literatura.

Sortir amb la dona


Aquest magnífic i colpidor relat està extret de la antología «La rara anatomia dels centaures», els relats del qual constitueixen una esplèndida mostra de les tècniques i sabers narratius d’aquest gran autor, segons molts, el millor prosista en llengua catalana des de Josep Plà.

Al relat, un marit orgullós i cofoi treu a passejar a la seva dona per estrenar la fantàstica cadira de rodes que li ha comprat i que fa tant de temps que esperaven.

El que no podria esperar per res a la vida el nostre protagonista, és les reaccions de la gent que trobarà pel camí i com acabarà tot plegat amb un final d’alló més sorprenent.

Espero de tot cor que t’agradi el relat i t’espero d’aquí a dos dijous amb un nou relat i un nou autor.

Si vols llegir «La rara anatomia dels centaures» pitja sobre l’enllaç o sobre la foto de portada per comprar-lo a Amazon.

Llarga vida al podcasting i llarga vida a la audioliteratura… ara també, en català

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat, de Sergi Pàmies, aquí et deixo l’enllaç a «T’hauria de caure la cara de vergonya». Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Okay donc dot dot dot l’histoire cest dot dot dot – Tyufyakin Konstantin
Winter smoke – The Owl
Wasted briatin – Scott Holmes 

Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta