Dinovè capítol d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari favorit. Avui et porto a un autor que encara no havia passat per aquest humil podcast. Un dels autors catalans més respectats de tots els temps. El gran Manuel de Pedrolo.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de les noves publicacions, o saber molt més sobre el podcasting, no oblidis subscriure’t a la newsletter

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
El cens total. MANUEL DE PEDROLO - ABISMOfm

Índice de contenidos

MANUEL DE PEDROLO

Manuel de Pedrolo va nèixer a l’Aranyó el 1 d’abril de 1918 i va morir a Barcelona el 26 de juny de 1990. 

És considerat l’escriptor més prolífic de les lletres catalanes, ja que va escriure més de 20.000 pàgines i va publicar 128 obres. 

També fou l’escriptor més perseguit per la censura franquista.

De Pedrolo conreà tots els gèneres literaris: poesia, teatre, narrativa i contes. 

Tota la seva obra, constitutiva d’un dels corpus més extensos de les lletres catalanes, és sovint eclipsada per l’èxit de la seva novel·la més coneguda, «Mecanoscrit del segon origen».

Es va iniciar a la vida literària amb un llibre de poemes publicat el 1949. El 1953 va publicar la primera novel·la, «Es vessa una sang fàcil». 

El 1954 va guanyar el Premi Joanot Martorell i, des de llavors, va esdevenir un dels valors més ferms, alhora que el més prolífic, de la novel·lística catalana actual. 

També col·laborà en publicacions catalanes com Ariel, Canigó, Oriflama o Serra d’Or.

Pedrolo va assajar tota mena d’innovacions en les seves novel·les. Va fer alguna aproximació a la literatura de l’absurd.

Fou un escriptor ambiciós i va escriure una gran quantitat d’obres, les quals pertanyen a una gran quantitat de subgèneres. 

Novel·les realistes, novel·les amb un gran idealisme simbòlic, així com a policíaques i psicològiques. 

El cens total


Aquest fantàstic relat està extret de la no menys fantàstica antologia que porta per títol «Trajecte final» que es va publicar el 1975. 

És un conjunt de set relats de ciència-ficció, en els quals es parla de sers que poden canviar el seu aspecte a voluntat, d’escletxes entre mons i salts en el temps, però també s’hi parla, sobretot, de l’amor, la generositat i la confiança davant el desconegut.

«El cens total» és un relat, molt curt però intens, és com l’esbós de tot un univers més paranormal que de ciència ficció. 

El protagonista, deslligant la seva ment inquieta i curiosa, descobreix un cens que el deixa amb més dubtes dels que podria respondre. 

Què és l’ésser humà? Són humans realment? Pedrolo ens deixa amb la mel als llavis.

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.
Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta