Capítol desè de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari favorit. Avui, et porto per primer cop a aquest humil podcast a un dels més grans autors de la literatura universal, creador d’un dels detectius més famosos de la història: el gran Arthur Conan Doyle.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
La catacumba nueva. ARTHUR CONAN DOYLE

Índice de contenidos

ARTHUR CONAN DOYLE

Arthur Ignatius Conan Doyle va néixer a Edimburg el 22 de maig de 1859 i va morir a Crowborough el 7 de juliol de 1930.

Va ser un escriptor i metge britànic de família escocesa. Va ser un autor molt prolífic l’obra del qual inclou relats de ciència ficció, novel·la històrica, teatre i poesia.

Va estudiar a les universitats de Stonyhurst i d’Edimburg, on va concloure la carrera de medicina. Entre 1882 i 1890 va exercir com a metge a Southsea (Anglaterra).

Per arrodonir els seus magres ingressos va publicar una novel·la d’intriga, Estudio en escarlata, que es convertiria en el primer dels seixanta-vuit relats en què apareix un dels detectius literaris més famosos de tots els temps, Sherlock Holmes.

Al juliol de 1891 va començar a publicar a la revista Strand Magazine les aventures del seu mític personatge.

El 1893, fart de Sherlock, va decidir donar-li mort a la ficció al costat del seu enemic mortal, el maligne professor Moriarty; però a causa de la pressió dels seus lectors, va haver de ressuscitar el detectiu el 1902, amb El sabueso dels Baskerville.

Conan Doyle va continuar amb la seva reeixida carrera literària, ia més del personatge de Sherlock Holmes va ser l’autor d’una saga de ciència ficció protagonitzada pel professor Challenger: El món perdut (1912), La zona enverinada (1913), Quan la terra va llançar xiscles (1928) i La màquina desintegradora (1929).

Doyle també va cultivar la novel·la històrica amb obres com: La companyia blanca (1891) o El brigadier Gerard (1903).

La catacumba nova


En aquest conte de terror l’autor escocès se’ns revela com un mestre consumat en l’art de contar històries en què la intriga s’associa amb l’estremiment de la por i la sorpresa de l’insòlit mantenint hipnotitzada l’atenció del lector.

Aquí es reuneixen dos enemics: Kennedy i Burguer, que comparteixen el sever passatemps de l’estudi i un cert afecte per les catacumbes.

Però els uneix un altre enllaç potser fins i tot més estret: una dona. Aquests dos arqueòlegs rivals visiten a Roma una catacumba nova que n’ha descobert el primer.

A l’interior de la catacumba esdevé un estrany succés de final inesperat que hauràs de descobrir escoltant el relat. Espero sigui del teu gust.

Llarga vida al podcasting i llarga vida a la audioliteratura… ara també, en català

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta