Capítol sisé de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari de capçalera. Avui et porto a un escriptor que per a la nostra desgràcia ens va deixar l’any passat, això sí, amb un llegat literari digne d’una llegenda de la literatura com ja és el meu estimat i respectat Carlos Ruiz Zafón.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Gaudí en Manhattan. CARLOS RUIZ ZAFÓN - ABISMOfm

Índice de contenidos

CARLOS RUIZ ZAFÓN

Carlos Ruiz Zafón va néixer el 25 de setembre de l’any 1964 a Barcelona. 

Després d’estudiar amb els jesuïtes de Sarrià i acudir a la universitat, Zafón va treballar en el sector publicitari.

Al començament de la dècada dels 90 va iniciar la seva carrera com a escriptor amb textos literaris dedicats al públic infantil i juvenil.

Va debutar com a novel·lista amb “El Príncep De la Boira” (1993), un títol de misteri guardonat amb el premi Edebé.

L’any 1994 es va traslladar als Estats Units per a residir a la ciutat de Los Angeles, on va intentar obrir-se camí com a guionista. 

Zafón, va ser gran amant de la novel·la del segle XIX i es va veure fortament influenciat per autors com Fedor Dostoievski, Leon Tolstoi o Charles Dickens, 

Va prosseguir la seva carrera amb tres imprescindibles títols de misteri publicats per Edebé, com son “El Palau De la Mitjanit” (1994), “Les Llums De Setembre” (1995) i “Marina” (1999). 

Amb “L’Ombra Del Vent” (2001), Carlos Ruiz Zafón es va revelar internacionalment, aconseguint convertir la seva obra en un best-seller a Espanya i Alemanya, sent rebut amb entusiasme també als Estats Units. 

Amb posterioritat va publicar “El Joc De l’Àngel” (2008), “El Presoner Del Cel” (2011), “El Laberint Dels Esperits” (2016), que completaven una imprescindible tetralogia protagonitzada per Daniel Sempere. 

Un càncer de còlon va posar fi a la seva vida, a la ciutat californiana de Los Angeles, el 19 de juny de l’any 2020, quan tan sols tenia 55 anys d’edat.

De manera pòstuma va aparèixer “La Ciutat De Vapor” (2020), recopilació de tots els seus contes, entre ells el que avui et presento. 

Gaudí a Manhattan


En aquest magistral conte Zafón ens presenta al genial arquitecte que viatja a Nova York per a tractar amb un magnat en el Walrdof Astoria la construcció d’un gratacel que li permetria aconseguir finançament per a acabar la seva obra mestra, La Sagrada Família. 

D’aquest conte sorgeix el títol del la antologia, quan en un fragment del mateix Gaudí afirma que «Les ciutats haurien d’estar fetes de llum i de vapor». «A vegades, per a fer l’obra de Déu és necessària la mà del dimoni». 

Si sents curiositat, aquest relat també el pots trobar narrat en castellà. Cerca Audiolibros i Relatos en qualsevol plataforma i dóna-li al play. 

Si vols llegir el llibre «La ciudad de vapor» , o la tetralogía de «El cementerio de los libros olvidados», clica el seu enllaç pertinent o a la foto de portada per comprar-los a Amazon.

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat, de &Isabel-Clara Simó, aquí et deixo l’enllaç a «Illia». Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Mournful Cinematic Background – MusicLFiles
End Of War – Frank Schröter
Waiting For The Sun – Luca Fraula
Adventure – Alexander Nakarada


Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta