Capítol cinc de la primera temporada d’Audiollibres i Relats, el teu podcast literari de capçalera. Avui et porto a una nova autora, escriptora, periodista i també política que va fer molt per la divulgació de la nostra llengua en la seva variant valenciana, la gran Isabel-Clara Simó.

Si t’agraden aquestes històries i vols estar informat de noves publicacions, o saber molt més sobre podcàsting i audiollibres, no oblidis subscriure’t a la newsletter.

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Illia. ISABEL-CLARA SIMÓ - ABISMOfm

Índice de contenidos

ISABEL-CLARA SIMÓ

Isabel-Clara Simó va ser una escriptora, periodista i política valenciana. Va nèixer a Alcoi a l’abril del 1943.

És considerada una de les autores modernes més importants en llengua catalana. Ha estat guardonada en múltiples ocasions. 

El 1993 va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la per La salvatge i també el Premi Crítica Serra d’Or de narració per Històries perverses

Sis anys més tard, el 1999 li va ser concedida La Creu de Sant Jordi per la seva trajectoria literaria. 

El seu recull de relats Dones (1997) va ser objecte d’una adaptació cinematogràfica l’any 2000. 

L’any següent, el 2001, li van atorgar el Premi Andròmina de narrativa per Hum… Rita!: l’home que ensumava dones i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig per En legítima defensa

Com a periodista, va exercir de directora del setmanari Canigó, va ser columnista al diari Avui i al Punt Avui. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El 2017 va rebre el Premi d’Honor de les lletres catalanes

El 7 d’agost de 2019 l’escriptora faria saber públicament la lluita que mantenia contra una malaltia. Pocs mesos després, el 13 de gener de l’any 2020, va morir a causa d’aquesta malaltia a l’edat de 76 anys.

Illia


L’any 1995, Isabel-Clara Simó va escriure una interesant antologia de contes, Perfils cruels, de la que està extreta aquest demolidor relat. 

Aquest conte ultrapassa les fronteres de la realitat quan en Renzo, un home totalment desolat que viu en una monotonia tan aclaparadora com buscada, es topa al carrer amb un jove de setze anys i l’identifica com l’Illia, el seu fill mort. 

A partir d’aquí, patirem juntament amb en Renzo tots els seus estigmes, les seves pors i ensumarem de primera mà la seva tragedia íntima i personal.

Aquest tràgic conte està plé d’elements psicològics que, en alguns moments frega l’element màgic, i es converteix en una història tan bèstia com humana. 

Durada: 24:45

Si vols llegir Perfils cruels, pitja sobre l’enllaç o sobre la foto de portada per comprar-lo a Amazon.

Llarga vida al podcasting i llarga vida a la audioliteratura… ara també, en català

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat, de Òscar Andreu, aquí et deixo l’enllaç a «L’abisme». Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Midsommar – Scott Buckley
Hiraeth – Scott Buckley
An (Second) – So I’m An Islander
Erokia – Ambient wave 30 
Ellary – Soundscape find-nothing

Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta