Historia de Carrau. JOSEP PLA - ABISMOfm

Compártelo:

Facebook
Twitter
LinkedIn
T3-E09

Història de Carrau. JOSEP PLA

Benvingut al capítol 30 d’Audiollibres i Relats, el teu pòdcast literari de referència i espero que també, el teu favorit! Avui et porto a un autor imprescindible de la literatura tant catalana com mundial, ni més ni menys que al gran Josep Pla.

Si t’agraden les nostres històries i vols estar informat de les noves publicacions o saber molt més sobre les nostres col·leccions d’audiorelats Premium subscriu-te a la newsletter.

JOSEP PLA

Josep Pla i Casadevall (1897–1981) va ser un escriptor i periodista català que va escriure en català i castellà. 

La seva obra literària, amb més de 30.000 pàgines, va ser essencial per modernitzar la llengua catalana i divulgar les costums i tradicions locals. 

Fill de propietaris rurals, va estudiar a Girona i es va graduar en Dret. 

Com a corresponsal, va treballar a França, Itàlia, Regne Unit, Alemanya i la Unió Soviètica. 

Va ser diputat al Parlament de Catalunya i va defensar una literatura basada en «intelligibilitat, claredat i simplicitat».

Entre les seves obres més reconegudes trobem: “El quadern gris”, “Les hores”,

“El carrer estret” o “Viatge a Catalunya”.

Pla va ser un observador agut i un narrador excepcional, captivant la vida quotidiana i la idiosincràsia de la seva terra natal. La seva prosa senzilla i evocadora continua sent llegida i apreciada avui en dia.

Historia de Carrau


«Història de Carrau» és un relat que captura la vida quotidiana i la melangia d’un jugador especialitzat en els jocs de cartes. 

Carrau, amb la seva il·lusió de tenir una tartana i una euga, es mou entre els somnis i la realitat. 

La terra, l’aire fresc i les hores de sol són els telons de fons d’aquesta història, on l’infinit aclapara i el pensament es dissipa com la fumerola d’un foc d’herbes. 

Aquesta narració, amb arrels en un article de 1922, ens transporta a un món aspre i intens, ple d’olors àcides i malenconia.

Contacte


Ets escriptorT’agradaria escoltar el teu relat ficcionat en aquest podcast?

Escriu-me i feu-me el teu relat a contacto@abismofm.com. Ajudeu-me a fer créixer aquest bonic projecte compartint a les xarxes socials o recomena’l als teus amics i familiars.

Per seguir-me, suggeriments, peticions o el que estimis oportú ho pots fer a través de Facebook a ABISMOfm o Twitter @abismofm.

Si t’agrada aquest relat i el programa subscriu-te al podcast sigui quina sigui la plataforma des de la qual ens escoltes, és totalment gratuït.

Si vols escoltar més relats pots fer-ho al podcast «Audiollibres i Relats»

¿Tens un podcast, un blog o un negoci a internet i vols donar-te a conèixer a la meva audiència? Vols assegurar-te la supervivència d’aquest projecte i ajudar en el seu creixement? Fes-te mecenes o patrocinador d’ABISMOfm. Des de 1,99€.Si vols escoltar l’anterior relat publicat aquí et deixo l’anterior capitol. . Espero que t’agradi.


Suscríbete a Audiolibros y Relatos en:

  

Notes del programa


NARRADORS:

Xavi Villanueva

MÚSICA DE LA INTRO: 

Partners in crime – Alexander Nakarada 

MÚSICA DEL RELAT:

Totes les músiques del relat pertanyen a la menbresia de Envato Elements.
Aprende a crear y editar tus propios audiorelatos desde cero

25
  • Cómpralo ahora y llévate un 50% de descuento en el Curso de Audacity.
    Adéntrate y domina los entresijos de los podcasts.
Accede a tu cuenta